Image

Enes Begović sjajnim koncertom promovirao novi album „19“

Publika Studija N sinoć je uživala u sjajnom koncertu Enesa Begovića koji se održao povodom promocije izdavanja novog albuma naziva "19" ovog velikog estranog umjetnika. U 19 časova je u zgradi BHRT-a napravljeno druženje sa novinarima kojima su predstavljeni album te sve relevantne informacije o navedenom. Begović (rođen 1965. u Visokom) je bosanskohercegovački pjevač narodne muzike. Napisao je svoj prvi album 1985. Njegov prvi hit "Bosanac" je i danas jedan od naslušanijih njegovih pjesama i prodat je u 500.000 primjeraka. U svojoj karijeri je snimio 14 albuma i 3 kompilacijska albuma - ukupno skoro 200 kompozicija.

Enes je u 20 sati koncert započeo pjesmom „Ako ipak dođeš da me vidiš" a nakon 18. velikih, završio je poznatom hitom „Bosanac".

Begovićev gost bio je mladi i perspektivni  Fatmir Sulejmani koji je svojim nastupom dao svoj doprinos večeri a gost iznenađenja bio je velika legenda Halid Bešlić. Biolo je to emotivni i vanserijski nastup Enesa Begovića kojeg je pratio veliki orkestar Muzičke produkcije BHRT. 

Koncert se mogao pratiti u direktnom prenosu preko BH Radija 1 i putem Live YouTube linka na kanalu Muzičke produkcije BHRT.