Image

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli svečano otvorena MI-BOSPO sala

Riječ je o saradnji mikrokreditne fondacije MI-BOSPO i Ekonomskog fakulteta u Tuzli, koja je rezultirala potpunom adaptacijom i opremanjem sale koju će od sada studenti moći svakodnevno koristiti. Bolji uslovi za rad i obrazovanje cilj je koji se nastojao postići a sudeći po studentima koji su bili prisutni, cilj je postignut.

'Ovo je zaista odličan projekat, zahvalni smo MI-BOSPO-u i našoj dekanesi koji su nam ovo omogućili. Sa većim zadovoljstvom ćemo pohađati nastavu', rekla nam je danas Melisa P. studentica III godine Ekonomskog fakulteta.

'Prva aktivnost koju smo sproveli i sa zadovoljstvom predstavljamo jeste adaptacija kabineta na Ekonomskom fakultetu. MI-BOSPO je finansirao ovaj projekat, odgovarajući na sve potrebe koje studenti imaju kada je u pitanju kvalitetno pohađanje nastave. Istovremeno, na ovaj način pružili smo podršku menadžmentu Ekonomskog fakulteta sa kojijma dijelimo viziju osposobljavanja mladih ekonomista u našoj državi', rekao je direktor MI-BOSPO-a, Safet Husić.

Imajući u vidu sve veći broj odlazaka mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, MI-BOSPO brojnim aktivnostima nastoji umanjiti ovaj trend, i kao vid podrške mladima i njihovom kvalitetnijem životu u Bosni i Hercegovini uspostavljena je saradnja sa Ekonomskim fakultetom u Tuzli.