Image

Prosinečki: Nema sukoba sa Begovićem, ne znam da li bi Hajrović bio na spisku

Robert Prosinečki je saopštio spisak fudbalera na koje će računati tokom kvalifikacionih mečeva protiv Armenije 23. marta na Grbavici te tri dana kasnije na Bilinom polju protiv Grčke.

Od zvučnijih imena na spisku nema Asmira Begovića, Izeta Hajrovića i Sanjina Prcića, dok je Ognjen Vranješ već ranije otpisan.

“Begović ima nekih problema s klubom i trenerom, ne brani mjesecima, jedan je to od razloga, posljednjih nekoliko utakmica nisu bili objektivni razlozi zbog povreda, Šehić i Pirić brani odlično, nema sukoba, to me ne interesuje, tako smo odlučili, što ne znači da ako ne bude branio da neće biti…”, obrazloženje je zašto je izostala dugogodišnja “jedinica” Zmajeva.

Komentarisao je protivnike Armeniju i Grčku.

“Svaka utakmica je važna, radi samopoudanja, radi atmosfere, bit će nam bitne prve dvije utakmice, nadam se da ćemo to dobro odraditi. Znamo da Armenija nije na tom nivou za prvo ili drugo mjesto, radi se o reprezentaciji željnog dokazivanja. Grčka je nezgodna reprezentacija koja godinama pravi probleme svim reprezentacijama, jaki su u odbrani.”

“Kroz Ligu nacija smo napravili dobru atmosferu, dobro smo igrali, to je plus za nas, kao što smo bili u Ligi nacija, imamo dvije dobre utakmice i vjerujem da to možemo.”

“Bilo bi idealno startati sa šest bodova, optimista sam, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo ove dvije utakmice.”

Zadovoljan je selektor igrama Seada Kolašinca te se nada da pred okupljanje neće biti povreda. O Ognjenu Vranješu nije želio pričati.

“Kolašinac je u dobroj formi, očekujemo da će nam dati kvalitet više. O Vranješu ne želim pričati, složio sam se kao prvi da nećemo pričati o njemu, imamo igrače koji imamo Todorović ima svoju kvalitetu, ima još jedno kolo do okupljanja, nadam se da neće biti povreda.”

Prosinečki ne zna da li bi na spisku bilo mjesta i za Izeta Hajrovića i da nije povrijeđen.

“Ne znam, sad je povrijeđen, nije igrao posljednju utakmicu, znam da neće igrati ni protiv Benfice, ima problema sa tetivom, ne znam da li bi bio na spisku, kada sam pravio spisak bio je povrijeđen”, rekao je Prosinečki.

Okupljanje A reprezentativaca Bosne i Hercegovine je 18. marta u Sarajevu.