Image

PRVA LIGA FBiH: Velež na nezgodnom gostovanju, Olimpik dočekuje Bratstvo

U subotu 20. aprila igraju se sve utakmice 23. kola Prve lige FBiH.

Derbi kola igra se u Jajcu koji bi mogao u konačnici odlučiti o ekipi koja će naredne sezone igrati u eliti bh. fudbala i koja će od naredne sezone nastupati u nižem rangu.

Sastaju se domaća ekipa Metalleghe BSI koja je u zoni ispadanja i jesenji prvak i lider na prvoligaškoj tabeli mostarski Velež . Ovaj izuzetno važan susret je povjeren Cazinjaninu, Sanelu Siliću kome će zdušno pomagati Bišćanin, Edin Zjakić i Amir Hušidić iz V. Kladuše, na ovoj utakmici dužnost dodatnih sudije će obnašati, Ilija Živković iz Orašja i Sarajlija, Benjamin Deljković, dok je šef parade još jedan Sarajlija Ermin Halilagić.

Derbi začelja koji je ujedno i hercegovački između domaćeg Igmana i Čapljine, ekipe su komšije na tabeli, imaju isti broj bodova, 27. Vrlo bitna utakmica za oba rivala, Konjičani su u Visokom postigli i drugu gostujuču pobjedu u drugom dijelu sezone, ali su bez pobjede na svom terenu, dok su Čapljinci u crnoj seriji od 4 uzastopna poraza, ( Slaven, Rudar, Orašje, Vitez ), te su došli u vrlo nezgodnu situaciju. Sada već bivši šef struke Čapljine Damir Borovac dobio je otkaz, novi treneri su Davor Jelčić i Tomo Raguž.Glavni svirač na ovom derbiju je Cazinjanin, preiskusni Mirza Kazlagić koji će imati tešku zadaću, uz pomoć Novotravničanina, Borisa Bilješka i Hasana Nanića iz Bužima koji će biti pod budnim okom Goraždanina, Nermina Paradžika.

Lakše ” domaće ” zadatke u ovom kolu bi trebali imati četveroplasirana gradačačka Zvijezda, devetoplasirana ekipa Goražda i prvi pratilac Veleža Olimpik, protiv predposljednjeg Novog Travnika, ” fenjeraša ” visočke Bosne, odnosno Bratstva iz Gračanice.

U Orašju utakmicu prestiža će odigrati šestoplasirana domaća ekipa Orašje, 33 boda i najprijanije iznenađenje sezone, trećeplasirani TOŠK koji ima tri boda više od oraških labudova.

U Kaknju petoplasirani Rudar će ugostiti ekipu koja se bori za goli prvoligaški život Slaven iz Živinica, gosti će sve učiniti da se vrate neporaženi sa ovog gostovanja, ali će se najviše pitati Kakanjci.

U Vitezu bivši premijerligaš je došao u situaciju da se bori za opstanak, a rival mu je bihaćko Jedinstvo koje je u mirnojoj luci od Vitežana. Ovu utakmicu će suditi Mostarci na čelu sa Draganom Stojićem, pomagat će mu Boris Dujmović i Sanel Grljević, kontrolor je, Brčak, Niko Lacić.

Subota, 20. april u 16:30 sati,

Jajce: MetallegheBSI – Velež, glavni sudija: Sanel Silić ( Cazin ) , pomočnici: Edin Zjakić ( Bihać ) i Amir Hušidić ( Velika Kladuša ), 4. sudija: Azem Karić ( Zenica ), 5 dodatni: Ilija Živković ( Orašje ) , 6 dodatni: Benjamin Deljković ( Sarajevo ) ,delegat: Jasmin Memišević ( Breza ), posmatrač: Ermin Halilagić ( Sarajevo ) .

Konjic: Igman – Čapljina , Mirza Kazlagić ( Cazin ), Boris Bilješko ( Novi Travnik ) i
Hasan Nanić ( Bužim ), Stipe Kovačević ( Tomoslavgrad ), Seadin Badić ( Cazin ),
Nermin Paradžik( Goražde ).

Goražde: Goražde – Bosna , Edin Mujkić ( Doboj Istok ), Haris Ljuca i Mirza Tičić oba
Sarajevo, Darko Gedžić ( Brčko ), Blaženko Dodig ( Ljubuški ), Sead Jakić ( Mostar ) .

Gradačac: Zvijezda – Novi Travnik, Antoni Bandić ( Grude ), Adi Šabić ( Bihać ) i Filip
Jarić ( Brčko ), Haris Halkić ( Sanski Most ), Mato Itrić ( Brčko ), Alija Lizde ( Mostar ) .

Orašje: Orašje – TOŠK, Haris Poprženović ( Travnik ), Marko Zelenika i Nermin Mušić oba Mostar, Elvedin Topuzović ( Tuzla ), Miro Pandžić,Sead Hasanović obaSarajevo .

Vitez: Vitez – Jedinstvo, Dragan Stojić, Boris Dujmović i Sanel Grljević svi Mostar, Ismet Ibrahimkadić ( Tešanj ), Mario Prusina ( Čitluk ), Niko Lacić ( Brčko ) .

Sarajevo: Olimpik – Bratstvo , Kenan Bajraktarević ( Orašje ), Mario Grgić ( Odžak ) i
Josip Vorgić ( Domaljevac ), Emir Spahalić ( Mostar ), Nazif Kahrić ( Jajce ), Zorislav
Nuić ( Čapljina ) .

Kakanj: Rudar – Slaven, Josip Martinović ( Čapljina ), Oliver Žilić ( Vitez ) i Edin Redžović ( Sarajevo ), Deni Ćatibović ( Sarajevo ), Ekrem Ibreljić ( Fojnica ), Anto Sučić ( Nova Bila ) .